Dura Vermeer

Category
Design, Interior Green, Landscape Design
Client: Dura Vermeer 
Location: Utrecht
Year: 2020
Project: Dura Vermeer Innovation Center
Interior design by: D/DOCK
Landscape design by: MOSS
Collaboration with: MONK Architecten, Lightboxx and Koninklijke Ginkel Groep
Photos: Job Karsten

 

The Dura Vermeer Inspiration Centre ( also called ‘De Verbinding’) has been completely designed as a professional, contemporary networking place where co-creation, collaboration, talent pooling and learning from each other are central. The green brasserie and the impressive auditorium with a 4-story green wall focuses on meeting, inspiration and connection. The indoor garden, the high green wall and many plants contribute to oxygen-rich air.

 

The office meets the BREEAM Excellent performance requirements and has as well as intensive green on the inside a beautiful large garden on the roof that enhances the green character of the building.