Wat doen wij?

In dit filmpje vertellen wij in enkele minuten wat onze missie is en welke mogelijkheden wij aanbieden om steden te vergroenen. Bekijk het filmpje hier en spread the word!

 

Statistieken wijzen uit dat steden steeds groter worden en ook dat verstedelijking een groot effect heeft op de kwaliteit van onze leefomgeving, namelijk in een vermindering van onze woonruimte en een stad die steeds minder groen wordt. Binnen de stad spreken we van het urban heat effect waardoor de temp binnen de stad steeds meer zal stijgen, maar tevens spreken we van een vermindering van de luchtkwaliteit.

Rooflife’s doel is om deze negatieve ontwikkeling om te draaien. Wij zien de oplossing in het transformeren van de grote hoeveelheid grijze daken naar groen. Met het motto Gebruik het dak als het er toch is, zien wij het dak als maaiveld en de mogelijkheden zijn talrijk.

Om de stap zo gemakkelijk mogelijk te maken, zorgen wij ervoor dat wij de transformatie van grijs naar groen van A tot Z kunnen begeleiden. Rooflife is een zusje van Innodak, een bedrijf dat al 80 jaar ervaring heeft in het aanleggen en renoveren van daken. De Rooflife familie kan zo een verzekerde garantie leveren voor al onze projecten. Ook werken wij met alle mogelijk denkbare certificaten, van ISO14001 tot het KOMO certificaat. Dit betekent niet alleen dat wij begeleiding garanderen, maar ook kwaliteit in elke stap die we samen zetten naar een groenere stad.

Wil je bekijken of jou dak geschikt is, dan komen we langs. We analyseren de huidige staat van het dak, de draagkracht, de veiligheid en bespreken de mogelijkheden in een adviestraject. Vervolgens maken we een schets, begeleiden in subsidies en vergunningen om het uiteindelijke ontwerp samen neer te zetten. In stap 3 leggen we het dak aan en kunnen het onderhoud verzorgen. En als de materialen aan vervanging toe zijn dan recyclen we deze om zo weer nieuwe daken te kunnen maken. EN zo is de cirkel weer rond, waar alle stappen geheel flexibel en project afhankelijk zijn. Het gevolg is een verbeterde klimaatregeling en een waardeverhoging van het pand.

Neem contact met ons op voor een afspraak.

Tags: